Topblog

Artikelen, ideeën en meer

Hier vind je interessante onderwijsartikelen, ideeën en blogs over onderwijs en opvoeding. Kies een categorie of kijk in het archief, scroll naar beneden voor de meest recente onderwijsartikelen. Als een artikel niet door mijzelf geschreven is, staat de bron altijd vermeld. Wil je een een gastblog schrijven? Neem dan contact met mij op. Veel leesplezier!

Volg mij!

Geen artikelen, tips of poster missen? Volg mij dan op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest.

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Kommee Zangspelen Omklapper

Kommee Zangspelen Omklapper

Kommee Zangspelen Omklapper Zingen, spelen en bewegen; deze drie en ook nog tegelijk. Daar gaat het om wanneer we zangspelen inzetten in onderwijs en opvang aan jonge kinderen tussen 3-7 jaar. De combinatie zorgt ervoor dat de brede ontwikkeling wordt gestimuleerd. Alles heeft met alles te maken. Driekwart van alle SLO-doelen voor het jonge kind kun je als bedoeling formuleren voor deze prachtige spelen.

Eigenaarschap bij kleuters

Eigenaarschap bij kleuters

Dit artikel schreef ik voor Medilex Onderwijs t.b.v. de opleiding jonge kind specialist. Hoeveel ruimte krijgt de kleuter nog om de motor van zijn eigen ontwikkeling te zijn? Wordt ons aanbod bepaald door het volgsysteem en afvinklijstjes? Hoeveel ruimte voor...

Al pratend wijs: Het belang van een goede vroege mondelinge taalvaardigheid

Al pratend wijs: Het belang van een goede vroege mondelinge taalvaardigheid

Al pratend wijs: Het belang van mondelinge taalvaardigheid
Eveline Bogers
Uitgeverij Pica

Beveel ik dit boek aan? Ja!
Waarom? Dat lees je hieronder!
In het boek beschrijft Eveline Bogers verschillende facetten van taalvaardigheid. Het 160 pagina’s tellende boekwerk staat bomvol theorie over hoe de taalontwikkeling van jonge kinderen verloopt, hoe je een taalachterstand (of taalontwikkelingsstoornis) kunt signaleren en wat je kunt doen om de taalontwikkeling te stimuleren.

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Bekijk alle activiteiten

Bekijk alle posters

Archieven

Categorieën

Pin It on Pinterest

Share This