Wie is Topwijs?

Hieronder vind je iets meer informatie over mij. Je kunt mij natuurlijk ook op LinkedIn vinden. Scroll naar beneden voor mijn verhaal of kijk op mijn LinkedIn profiel voor mijn uitgebreide CV.

LinkedIn

jaar ervaring als leerkracht

geboren in

jaar onderwijsadviseur

Mike is Topwijs

Mijn naam is Mike Nijskens, geboren en getogen in Limburg. In 2002 ben ik naar de Randstad verhuisd en later ben ik in het buitenland gaan werken (Curacao, Spanje en Singapore). In augustus 2020 ben ik teruggekeerd naar Nederland en nu geef ik weer trainingen in Nederland en België. Wil je meer informatie over welke trainingen of workshops ik kan verzorgen? Neem dan contact met mij op!  In mijn uitgebreide cv onderaan deze pagina kun je mijn omzwervingen en mijn ervaring nalezen.

Specialistische duizendpoot

Ik ben trainer, coach en ontwikkelaar. En soms ben ik ook nog Meester Mike, kleutermeester. Vanaf het moment dat ik in 2000 afstudeerde aan de Pabo heb ik altijd de voorkeur gehad voor de wereld van het jonge kind. Toen ik in 2007 verder ging als onderwijsadviseur in Rotterdam ben ik overgestapt naar het begeleiden van professionals die met jonge kinderen werken.
Het liefst combineer ik al deze rollen zoveel mogelijk, zodat ik de binding met de praktijk niet kwijtraak. Eens in de zoveel tijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en sta ik weer een tijd zelf voor en in de klas. Mijn hoofdwerkzaamheden bestaan echter uit het trainen en coachen van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en managers in het onderwijs en onderwijs gerelateerde instellingen.

Ontwikkelaar

Naast het trainen en coachen, ontwikkel ik ook trainingen en educatieve programma’s of materiaal. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het VVE programma Ben ik in Beeld of de training en bijbehorend educatief programma Lekker Fit voor de kinderopvang. Ook geef ik vaak vorm aan het pedagogisch beleid, meestal in samenwerking met leerkrachten of pedagogisch medewerkers. Een sprekend voorbeeld hiervan is werken met de pedagogische cirkel bij kinderopvang Saartje. Het meest recente programma waaraan ik heb meegewerkt is “Goed Beter Best” in opdracht van het ministerie van SZW.

Trainer, coach en beeldcoach (VIB)

Kijk voor meer informatie over de trainingen, workshops en coachingstrajecten op de betreffende pagina’s.

Klik hier voor mijn uitgebreide cv of kijk op mijn LinkedIn profiel.

Mijn activiteiten voor Medilex

Regelmatig voer ik activiteiten voor Medilex Onderwijs uit. Zo start komend schooljaar de opleiding “Specialist Jonge Kind” en ben ik een van de sprekers op een aantal congressen. Lees meer…

Mijn activiteiten voor SBO Studiecentrum

Nieuw in het aanbod van SBO Studiecentrum is de opleiding tot specialist spel en spelen. SBO heeft mij gevraagd deze 4 daagse opleiding tot spelspecialist te verzorgen. Lees meer…

Pin It on Pinterest

Share This