Beeldcoach

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Gecertificeerd Beeldcoach

Ik ben gecertificeerd Beeldcoach (voorheen Video Interactie Begeleider), opgeleid door Christine Brons. Beeldcoaching (ontstaan uit VIB-S / SVIB) is een zeer krachtige methodiek die aanzet tot reflectie, verandering en ontwikkeling. Ik zet beeldcoaching in bij professionals die werken met jonge kinderen (onderwijs, kinderopvang en welzijn), De principes van deze methode zet ik ook in bij het coachen van IB’ers, pedagogisch coaches of managers.

Wat is beeldcoaching?

De naam zegt het al. Bij beeldcoaching worden beelden ingezet. Meestal zijn dit filmbeelden, maar dit kunnen ook foto’s zijn. Samen met de leerkracht, PM’er of coach kijken we naar de beelden en analyseren we de interactie, organisatie en didactiek. Veiligheid en een positieve insteek staan natuurlijk voorop en ik werk altijd toe naar een zo zelfstandig mogelijke sessie. Dit wil zeggen dat ik als coach uiteindelijk minder invloed heb en de regie volledig bij de gecoachte komt te liggen. Dit geldt voor het technische gedeelte, maar zeer zeker ook voor het analyseren van de beelden en het formuleren van nieuwe leerpunten.

Beeldcoaching in combinatie met inhoudelijke training

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat coaching met behulp van videobeelden in combinatie met een inhoudelijke training een zeer effectief effect heeft op de sensitief-responsiviteit van pedagogisch medewerkers of leerkrachten. Ik gebruik beeldcoaching dan ook vaak in een trainingstraject of veranderingstraject. Denk hierbij aan het invoeren van een nieuwe methode, visietrajecten of bijvoorbeeld het werken met de pedagogische cirkel. Ook heb ik veel ervaring in het coachen van leerkrachten en pedagogisch medewerkers in combinatie met de invoering of borging van de observatiemethode Kijk!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Daarom zou ik je het liefst op beeld willen laten zien hoe ik als beeldcoach te werk ga en wat een leerkracht of pedagogisch medewerker al na een aantal sessies kan bereiken. Dat kan! Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. Ik kan je dan mijn werkwijze op beeld laten zien en dan kunnen we de verschillende mogelijkheden bespreken.

geen match = geen traject

Veiligheid en je op je gemak voelen staan voorop.

We starten met een gratis intake. Voel je geen match dan gaan we op zoek naar een andere beeldcoach binnen mijn netwerk.

positieve benadering

Ik zet beeldcoaching altijd in vanuit een positieve benadering. We zoeken naar je kwaliteiten en naar wat er al goed gaat. Dat is ons startpunt om te kijken hoe je je kwaliteiten verder kunt inzetten.

Beeldcoaching

Pin It on Pinterest

Share This