Het woord van de dag

In dit bericht vind je posters voor:

  • Het woord van de dag

  • De zin van de dag

  • Het getal van de dag

  • De som van de dag

  • Het getal van de dag

  • De klank van de week

Iedere dag staat een ander woord centraal in de klas: Het woord van de dag.
Nadat het woord is aangeboden, plaats ik het woord (eventueel met afbeelding) in het kader. Het woord van de dag krijgt zo een centrale plek in de klas.
Natuurlijk zul je het hierbij niet moeten laten. Het woord van de dag moet meerdere malen herhaald worden: deze dag en later. Het woord wordt aangeboden binnen een woordcluster, dus zo komen ook de andere woorden regelmatig terug gedurende de dag.

Download de poster voor het woord van de dag hier en lamineer de poster.

Het kind van de dag

Iedere dag is een kind aan de beurt om het woord van de dag actief aan te bieden. Dit kind mag gedurende de dag het woord een aantal keer (ik doe 3 keer) spontaan noemen. Het woord mag dan ook uitgebeeld worden of omschreven worden. Of het kind vraagt juist de omschrijving van het woord aan de klasgenoten. Let er wel even op dat je met de kinderen afspreekt op welke momenten (bijvoorbeeld tijdens instructie) het woord niet door de klas geroepen mag worden.

Volg mij!

Bekijk alle artikelen

Bekijk alle posters

[facebook-page-plugin href="topwijs" width="500" height="500" cover="true" facepile="true" tabs="timeline" cta="false" small="false" adapt="true" link="true" linktext="Facebook" lang="nl_NL" ]

Bekijk alle activiteiten

Pin It on Pinterest

Deel dit

Deel dit in je netwerk!