Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete boeken over kleuteronderwijs. Bijna al deze boeken gebruik ik in mijn cursussen en begeleidingstrajecten. Wellicht kunnen ze ook jou inspireren!

Loose Parts

Werk je al met Loose Parts in de groep? Dan is dit boek een mooie inspiratiebron vol ideeën en foto’s.

De natuurwetten van het kind

Een andere (revolutionaire) kijk op opvoeding en onderwijs. Een must voor elke (kleuter)leerkracht!

Lezen zonder boek

Een boek met 50 motorische oefeningen om de leesvoorwaarden te ontwikkelen. Daarnaast vind je de theorie achter de oefeningen. Het boek tracht het leesplezier van jonge kinderen te bevorderen zonder gebruik te maken van werkbladen, boekjes enz.

Het spullenboek

De titel van dit boek zegt genoeg: Dit boek gaat over spullen en spulletjes. Spullen die de creativiteit van kinderen stimuleert, spullen die meestal kosteloos en verrassend zijn. Tja, dit boek moet je ook gewoon echt hebben!

Speel

Een praktisch en inspirerend boek vol tips voor activiteiten met kinderen. De maker van dit boek maakt veelal gebruik van kosteloos en natuurlijke materialen. Lees mijn uitgebreide artikel over dit boek hier.

Al pratend wijs

Ik schreef al eerder over dit boek. Een zeer praktisch boek vol theorie en tips om taal te stimuleren bij jonge kinderen. Werk je met meertalige kinderen? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Kiezen voor het jonge kind

Heb je dit boek niet op de pabo gehad en ben je een (startend) kleuterleerkracht? Dan hoort dit boek op je boekenplank of je bureau. In mijn cursus “Kleuterkennis” maak ik regelmatig gebruik van deze klassieker van Helma Brouwers.

Bekijk mijn favoriete boeken

Bekijk alle activiteiten

Bekijk alle artikelen

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!