Als je werkt over heksen of toveren mag een plek waar kinderen toverdranken kunnen maken natuurlijk niet ontbreken. Ik zorg voor verschillende maatbekers, flessen met gekleurde vloeistof, een weegschaal en een grote heksenpan. Kinderen mogen buiten bladeren, takken en andere ingrediënten verzamelen om in hun toverdrank te doen.

Scroll naar beneden voor de download

 

Maak een boek vol recepten

Het maken van toverdranken is uitermate geschikt voor een rekenactiviteit, daarom zorg ik altijd voor een standaard receptenblad. In de vakjes kunnen kinderen een aantal schrijven of stempelen. Op de stippellijn schrijven, stempelen of tekenen de kinderen het ingrediënt. Ze kunnen het ingrediënt natuurlijk ook opplakken indien mogelijk. De recepten van alle heksen en tovenaars worden verzameld in een receptenboek, zodat de andere heksen en tovenaars toverdrankjes of heksensoep kunnen maken met behulp van een recept van een klasgenoot.

Bekijk alle posters

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Volg mij!

Bekijk alle artikelen

Bekijk alle activiteiten

[facebook-page-plugin href="topwijs" width="500" height="500" cover="true" facepile="true" tabs="timeline" cta="false" small="false" adapt="true" link="true" linktext="Facebook" lang="nl_NL" ]

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!