Het verleden komt tot leven met deze zangspelen van Kommee .

Toen ik nog in de klas stond, zong ik de dag aan elkaar. Muziek neemt een centrale plek in in mijn onderwijspraktijk. Toen de ‘Omklapper Zangspelen’ van Kommee uitkwam, moest ik deze natuurlijk hebben. Wat een feest van herkenning is deze vrolijke verzameling van zangspelen! Echt een klapper die je op je bureau mag hebben staan. Elke dag een ander zangspel!

Tot maandag 4 juli maak je kans op 1 van de 3 omklappers “zangspelen” van Kommee. Kijk snel op mijn socials voor de winactie!

Wat zo fijn is van deze omklapper is de beschrijving van het zangspel. Je vindt 25 oude bekende en minder bekende zangspelen in dit handige klappertje. Terwijl ik dit schrijf ligt de klapper bijvoorbeeld op “Als hier een pot met bonen staat”. Die gaat dus voorlopig niet uit mijn hoofd :-). Ontzettend handig zijn de QR codes bij de liedjes. Want hoewel een dag in mijn klas wel een musical lijkt, ken ik niet alle liedjes. Scan de QR code en het lied wordt voor je gezongen. Let wel op dat je lekker zelf zingt, wanneer je het zangspel doet. Kinderen zullen veel enthousiaster reageren op jouw stem dan de stem van de makers van de Omklapper (hoe mooi die stem ook klinkt 😉 ).

Als je het voor me doet, leer ik vooral dat jij het beter kunt dan ik.

Wil je de Omklapper bestellen?

Dat kan

Uit de Omklapper:

Door tekst, melodie en bewegingsvorm te combineren heb je een schat in handen om jonge kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. De zangspelen nodigen daartoe uit. Veel van deze spelen zijn door overlevering bekend. Je kunt het zien als ons cultuurerfgoed. We hopen dat leerkrachten & pedagogisch medewerkers met deze OMklapper de zangspelen weer gaan waarderen en overdragen op de volgende generatie. We hebben een opbouw bedacht, zodat je weet welke zangspelen voor jongste kleuters en welke voor oudere kleuters en kinderen van 7 en 8 jaar geschikt zijn. Bij de jonge kleuters zijn de spelen in een kring nog wat minder geschikt. Voor hen sluiten eenvoudige liedjes en bewegingsvormen het best aan bij hun ontwikkeling. Op uitnodiging van de spelleider komen ze in actie, zoals bij ‘Een moedereend liep door de wei’. Wanneer kinderen veel ervaring hebben opgedaan met de stilstaande kring zoals in ‘Ik stond laatst voor een poppenkraam, kun je daarna zangspelen aanbieden als ‘Er zat een klein kaboutertje’ en nog later een bewegende kring zoals ‘k Moet dwalen Kruislingse bewegingen die uitgevoerd worden bij ‘Twee emmertjes water halen’ zijn vooral voor de oudere kleuter geschikt en zal van enorme waarde zijn in de verschillende stappen in het Lateralisatie proces, evenals ‘Zeg ken jij de Mosselman’

Marja van Delden en Bianka Heida, www.kommee.com

Bekijk hier mijn trainingen, cursussen en workshops

Bekijk alle posters

Bekijk alle artikelen

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!