Gigagroen, je weet nog niet wat te doen?

De Kinderboekenjuf maakte dit geweldige lespakket bij het thema van de kinderboekenweek “GigaGroen”. Wel 30 pagina’s vol inspirerende activiteiten voor de onderbouw vind je in dit e-book. Dit lespakket kun je nu met korting bestellen. Normaal kost dit pakket 5,95, maar met mijn kortingscode betaal je nu maar 4,95. Bekijk het pakket en bestel het snel!

Het lespakket “Gigagroen” bestel je nu met 1 euro korting! Gebruik de code”TopwijsKBW22″bij het afrekenen. 

Natuurlijk hebben de activiteiten uit dit lespakket Gi-Ga-Groen te maken met prentenboeken. Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van het lespakket. Ik vind het persoonlijk erg leuk dat er gebruik is gemaakt van bekende en minder bekende boeken. Je vindt niet alleen allerlei ontwikkelde activiteiten bij de verschillende boeken, maar de Kinderboekenjuf heeft ook gedacht aan tal van filmpjes en weblinks. Zo ben je verzekerd van een zeer volledig aanbod tijdens de kinderboekenweek. 

Wat me persoonlijk erg aanspreekt is dat het verwonderen, bewonderen en het respect voor de natuur centraal staan.

De opzet van het e-book is heel duidelijk. Eerst vind je algemene informatie en een aantal bronnen en vervolgens vind je per boek de uitgewerkte activiteiten en handreikingen. Doordat dit een e-book betreft, klik je makkelijk door naar de verschillende weblinks, filmpjes en informatiebronnen. Gi-Ga-Handig!

Wil je het lespakket "Gigagroen" bestellen?

Gebruik kortingscode “TopwijsKBW22″

Over het lespakket:

Een themaboek vol met inspiratie om aan de slag te gaan met natuur.

In dit themaboek zijn enkele boeken voor het thema Gi-Ga-Groen nader uitgewerkt met focus op de begrippen verwonderen, bewonderen en respect. Verwonderen over de ervaringen die we hebben als we openstaan voor de pracht van de natuur om ons heen en het onverwachte in de dieren- en plantenwereld. Bewonderen over hoe mooi alles in elkaar zit en alles met elkaar te maken heeft en dat we met respect om dienen te gaan met het leven op en de rijkdom van onze aarde.

Het doel van het thema Gi-Ga-Groen is om kinderen te motiveren erop uit te gaan. We kunnen ze daarbij helpen door prachtige boeken voor te lezen die ervoor zorgen dat ze op ontdekkingstocht gaan. Er valt veel te bewonderen in onze directe omgeving. Ook zullen kinderen zich snel verwonderen als ze proefjes mogen doen of als ze luisteren naar bijzondere verhalen over de dieren- en plantenwereld. Laten we ervoor gaan dat ze respect krijgen voor onze mooie aarde en van jongs af aan het besef hebben dat we er zuinig op moeten zijn.

Let op: Het betreft een e-book, te downloaden als pdf, van 30 kantjes.

Doelen:

  • Uit kunnen drukken hoe je de natuur in je eigen omgeving beleeft;
  • Herkennen dat men verschillende natuurbeleving kan hebben;
  • Uitdrukking geven aan eigen gebruik, verbruik en hergebruik van grondstoffen en energie in het dagelijks leven;
  • Zich afvragen wat de oorzaak van een probleem is en wat het gevolg is;
  • Kennis over de opbouw, functie en groei van planten en dieren, te denken valt aan stengels, bladeren, wortels en aan kop, romp en poten, over het belang van voedsel voor energie en groei;
  • Kennis over verdedigingsmechanismen van planten en dieren;
  • Overeenkomsten en verschillen tussen waarneembare eigenschappen van planten en dieren kunnen benoemen;
  • Kenmerken van landschappen in de directe omgeving. ( zand, ijs, grond) en begroeiing kunnen benoemen;
  • Weten hoe planten en dieren zich aanpassen aan hun omgeving;
  • Weten hoe soortgenoten communiceren (spraak bij mensen, geuren bij dieren);

Deze doelen zijn gekoppeld aan prentenboeken waarbij allerlei suggesties voor activiteiten beschreven staan. Zo kun je het essentiële thema Gi-Ga-Groen vormgeven in jouw klas.
Suggesties voor andere thema’s zijn: Worden wat je wil, Van Sint-Maarten tot Oud en Nieuw, Rekenen overal om je heen en Kunst (volgt begin 2023).

Bestel het lespakket hier met de kortingscode “TopwijsKBW22″. Je ontvangt dan 1 euro korting en betaalt maar 4,95 i.p.v. 5,95. 

Wil je het lespakket "Gigagroen" bestellen?

Gebruik kortingscode “TopwijsKBW22″

Bekijk hier mijn trainingen, cursussen en workshops

Bekijk alle posters

Bekijk alle artikelen

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!