Spelend leren: Tips voor thuis

Hier vind je allerlei spelideeën voor thuis. In het “Coronatijdperk” moeten alle ouders eraan geloven: Thuisonderwijs of afstandsonderwijs. De tips in deze download zijn echt gericht op spel en voornamelijk vrij spel. Kinderen vinden het natuurlijk heerlijk als je met ze mee doet. Door een rijk aanbod aan materialen zal er al veel spel op gang komen. De materialen uit de voorbeelden zijn veelal materialen die je in huis vindt. Jij als ouder kunt net een eerste zet geven of tijdens het spel een suggestie doen om het spel te verrijken.

Deze download kwam tot stand door de input van mijn volgers op Facebook en Instagram. De tips kunnen gebruikt worden t.b.v. thuisonderwijs, maar je vindt in deze gratis download ook voldoende ideeen voor een regenachtig weekend of een lange vakantie.

Een aantal voorbeelden:

  • Recept om zelf klei of kinetisch zand te maken
  • Bouwen met diverse materialen
  • Hoe maak ik een stop motion filmpje?
  • 1 Minuut-challenge
  • Wat kan ik met schoenen en een bal?

Heb je nog meer ideeën? Laat je reactie dan hieronder achter of stuur mij een bericht, dan pas ik het bestand aan!

Veel speelplezier!

Bekijk alle activiteiten

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Volg mij!

Bekijk alle posters

Bekijk alle artikelen

[efb_feed fanpage_url="topwijs" none layout="full" show_logo="1" show_image="1" show_like_box="1" links_new_tab="1" post_limit="2" words_limit="10" cache_unit="5" cache_duration="hours" ]

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!