Dit fantastische experiment met boterhammen kwam ik tegen op Facebook. Het is heel simpel en laat goed zien wat het effect is als je je handen wel of niet wast. Op deze manier kun je kinderen het belang van handen wassen aanleren. Het laat goed zien hoe bacteriën zich kunnen verspreiden. Wat heb je nodig?

  • 3 boterhammen
  • 3  zakjes die je af kunt sluiten
  • een groep kinderen (of je eigen kind als je het experiment thuis doet)

Hoe pak je dit experiment aan?

  1. Pak een boterham met een handschoen (of een schoon doekje) en doe dit in het eerste zakje. Je kunt het natuurlijk ook door een van de kinderen laten doen. Zorg ervoor dat de boterham niet met de handen wordt aangeraakt en schrijf “gecontroleerd” op het zakje.
  2. Laat een kind de handen wassen en een boterham in het tweede zakje doen. Hierop schrijf je “handen gewassen”.
  3. Pak nu de derde boterham en laat deze de kring rond gaan zonder dat kinderen hun handen hebben gewassen. Stop de boterham in het derde zakje en schrijf er “vuile handen” op (of handen niet gewassen).
  4. Hang de boterhammen op je prikbord en bekijk wat de komende dagen met de boterhammen gebeurt.

Ik ben benieuwd naar je ervaring! Laat je reactie hieronder achter of schrijf iets bij mijn Facebookpost.

 

Bekijk alle posters

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Volg mij!

Bekijk alle artikelen

Bekijk alle activiteiten

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!