Op Facebook kwam ik dit filmpje tegen over de eerste 7 seconden van een nieuwe kennismaking met je nieuwe groep. Vooral tips 4, 5 en 7 vond ik persoonlijk erg mooi! De start van het nieuwe jaar kan heel spannend zijn. Hoe zal het gaan met de nieuwe klas? Binnen 7 seconden vormen de leerlingen een eerste indruk van je en maken ze een inschatting wat voor een jaar het gaat worden. In dit filmpje geeft Krachtige Lichaamstaal 7 tips voor een sterke eerste ontmoeting!

Deze indruk verloopt onbewust maar blijft hangen, omdat we psychologisch zo geprogrammeerd zijn. De leerlingen gaan zien wat ze verwachten te zien. De hersenen doen er alles aan om de indruk die ze van je hebben (positief of negatief) te blijven bevestigen. Ze registreren voornamelijk gedrag dat past bij de eerst gevormde indruk. Wil je dat beeld bijstellen dan zal je hard moeten werken. Je hebt er dus baat bij om een positieve eerste indruk achter te laten en zo de toon te zetten. In dit filmpje geeft Krachtige lichaamstaal je 7 tips om een positieve impact op je leerlingen te maken.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftopwijs%2Fvideos%2F833011576866051%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Als leerkracht sta je heel de dag in de ‘schijnwerpers’. Leerlingen, ouders en collega’s vormen in een split second een (eerste) indruk van je. Deze gaat over je competenties, betrouwbaarheid, leiderschap, contact, zelfvertrouwen, emoties etcetera. Daarin is het non-verbale aspect een zeer krachtig middel. Alles doet ertoe: houding, mimiek, gebaren, oogcontact, stem, kleding, haardracht, energie. Het lichaam en je bewegingspatroon zijn boodschappers die zich eerlijker en preciezer uitdrukken dan waar we met taal toe in staat zijn. Anderen reageren er feilloos op.

Krachtige Lichaamstaal biedt trainingen, workshops en studiedagen aan onderwijs professionals uit alle lagen van het onderwijs.
Hierbij is aandacht voor (je eigen) presentatie en lichaamstaal en leer je zaken veranderen waardoor je een ander effect op je omgeving hebt.

Heb je interesse in het volgen van een training? 18 september start er een training in Bilthoven en 2 oktober in Groningen. Zie voor meer informatie onze website: www.krachtigelichaamstaal.nl Krachtige Lichaamstaal is ook in te huren voor een workshop of een studiedag.

 

bekijk alle posters

Bekijk alle artikelen

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!