Doe mee met de winactie

Doe mee met de winactie

Veel scholen hebben inmiddels de beschikking over een Green Screen. Ik merk echter dat nog weinig groepen er echt gebruik van maken, vooral doordat er vaak veel ruimte voor nodig is en het wat voorbereiding vergt. Toen ik de Greenscreenbox voor het eerst zag, was ik meteen enthousiast. Je eigen kleine Green Screen voor in je groep. Ik heb heb zelf geprobeerd en met de juiste app (Bijvoorbeeld de app van DoInk, maar Greenscreenbox ontwikkelt op het moment zelf een super gebruiksvriendelijke app) kunnen kinderen er zelfstandig mee aan de slag. Ik ben echt heel enthousiast! In een handomdraai spelen kinderen hun eigen (thema) verhalen uit of spelen ze een prentenboek na.

In de Green Screen app kun je zelf achtergronden uploaden, bijvoorbeeld foto’s van prentenboeken, een landschap of een zelfgemaakte tekening die tot leven zal komen. Op de website van Greenscreenbox kun je echter ook projecten downloaden met achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan een kerstproject of een project n.a.v. het prentenboek Coco kan het. De app van DoInk is echt aan te raden door het gebruiksgemak en het feit dat de achtergronden duidelijk in beeld zijn gebracht. Er zijn ook veel gratis Green Screen apps beschikbaar, maar voor het gebruik in de klas zijn deze minder geschikt.

Greenscreenbox verzorgt workshops waarin je team kennis maakt met de Greenscreenbox, zodat je deze goed kunt inzetten in de klas. 

Doordat de tablet dichtbij staat, zien de kinderen dat de werkelijkheid anders is dan datgene wat in beeld komt. Hiermee werk je aan mediawijsheid. Tijdens het werken met de app, ontwikkelen kinderen ict-basisvaardigheden.

Jonge kinderen overleggen tijdens spontaan spel. Of ze spelen een voorgelezen verhaal na. Oudere kinderen schrijven hun eigen script. Deze activiteiten stimuleren de communicatie en bevorderen het samenwerken.
Ook leren de kinderen problemen op te lossen die ze bij het filmen tegen komen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe de 21e eeuwse vaardigheden gestimuleerd worden door het werken met de Greenscreenbox. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Bekijk hieronder een filmpje van de Greenscreenbox

Onder het filmpje gaat de tekst verder.

11 Redenen om de Greenscreenbox in te zetten in je onderwijs:

  1. Werk met de Greenscreenbox aan digitale geletterdheid;
  2. Stimuleer de creativiteit van je leerlingen;
  3. Versterk de taalvaardigheid van je leerlingen;
  4. Laat leerlingen kennis maken met hedendaagse digitale technologie;
  5. Geen extra vak erbij in je overvolle lesrooster, maar een werkvorm binnen je huidige curriculum;
  6. Sluit aan op de belevingswereld van kinderen: zij werken graag met media;
  7. De Greenscreenbox past op een tafel in je klas. Je hoeft je als leerkracht dus niet op te splitsen tussen verschillende activiteiten en ruimtes in het gebouw;
  8. Breed inzetbaar van groep 1 t/m VO en binnen verschillende vakken;
  9. Leerlingen kunnen de Greenscreenbox zelfstandig inzetten als verwerking van leerstof of het creëren van creatieve uitingen;
  10. Doordat er niemand in beeld komt, is het AVG-proof en kan iedereen mee doen;
  11. De Greenscreenbox is stabiel en duurzaam, hij gaat jaren mee!

Interesse in een gastblog of winactie op Facebook?

Bekijk mijn trainingsaanbod

De hoek in: Een uitdagende leeromgeving

Deze praktische en interactieve cursus is bestemd voor pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten, pedagogisch coaches en intern begeleiders. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Uitdagende speelleeromgeving
  • Spel en spelbegeleiding
  • Doelen koppelen aan spel

Lees meer...

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!