Kan jouw schoolplein wel een oppimpbeurt gebruiken? Zie je wel mogelijkheden, maar geen budget? Begin het nieuwe schooljaar goed met de loterij van Jantje Beton: 50% van de opbrengst voor school, 50% voor de mooie projecten van Jantje Beton!

Een superleuke actie voor en door kinderen

Tijdens de loterij verkopen uw leerlingen loten à € 3 aan familie en vrienden. De helft van de opbrengst mag uw school zelf besteden aan bijvoorbeeld een mooi speeltoestel, een schoolreisje of nieuwe spelmaterialen voor elke klas.
Er zijn veel scholen in Nederland die dit steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Dit ziet Jantje Beton terug aan de 700 scholen die jaarlijks meedoen met deze actie. De eerst volgende actieperiode vindt plaats van 13 t/ 27 september.

Jantje Beton wil voorkomen dat spelen en bewegen uit het leven van kinderen verdwijnt. Buitenspelen en bewegen zijn niet alleen leuk, maar essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Het is alarmerend dat 1 op de 5 kinderen niet speelt of slechts één keer per week vrij buitenspeelt. En 80% te weinig beweegt. Terwijl het kinderbrein uitdaging nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Zeker kinderen voor kinderen die visueel zijn ingesteld. Spelen op het schoolplein, tijdens en na schooltijd vervult hierbij een belangrijke rol. Spelen en bewegen hebben een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties. Bovendien worden kinderen vrolijk en blij van buitenspelen.

bekijk alle posters

Bekijk alle artikelen

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit in je netwerk!