Site pictogram Topwijs

Kont op de grond

HIER VINDEN WIJ WAT VAN!

#Kontopdegrond

Vakidioten die het hele land afreizen om het kleuteronderwijs net een beetje beter én mooier te maken. Dat zijn Mike en Anouk! Van Pieterburen tot aan Maastricht en van regulier tot aan cluster 2, 3 en 4: op al deze scholen mogen zij bijdragen aan een sterke basis én schudden ze graag even aan de boom. Deze aflevering: de hoeveelheid meubilair in de kleutergroepen.

Bekijk het artikel uit Kleuterzaken

“Jonge kinderen bewegen te weinig. Een feit dat we niet meer kunnen en mogen negeren. Toch zie ik in de praktijk van alledag dat ondanks deze kennis zowel de bewegingsruimte als de bewegingsactivering nog niet voldoende toeneemt op de scholen. Sterker nog, wanneer het aantal kinderen groeit, worden de stoelen en tafels weer van zolder gehaald en neemt de bewegingsruimte af! Met de actie #kontopdegrond willen Anouk en ik de kleuter weer centraal stellen, niet het meubilair. Ons doel voor 2024 is dan ook dat 50 procent van alle stoelen en tafels uit de kleuter- groepen verdwenen is. ‘Maar hoe dan?!’ vraag je je misschien af. Wacht maar, wij nemen je vragen en twijfels weg.”

Download het artikel uit Kleuterzaken door op de download button te klikken. Onderaan deze pagina vind je een link naar de wetenschappelijke onderbouwing van #kontopdegrond.

 

Download hier het artikel #kontopdegrond van Anouk Brouns en Mike Nijskens dat verscheen in de eerste “Kleuterzaken”.

Nog meer lezen? Download dan de wetenschappelijke onderbouwing voor #kontopdegrond

Bekijk het artikel uit Kleuterzaken

Wil je meer informatie?

Mobiele versie afsluiten