Wie is Topwijs?

Hieronder vind je iets meer informatie over mij. Je kunt mij natuurlijk ook op LinkedIn vinden. Scroll naar beneden voor mijn verhaal of kijk op mijn LinkedIn profiel voor mijn uitgebreide CV.

LinkedIn

Volg mij!

[instagram-feed num=2 cols=2]

jaar ervaring als leerkracht

geboren in

jaar onderwijsadviseur

Mike is Topwijs

Mijn naam is Mike Nijskens, geboren en getogen in Limburg. In 2002 ben ik naar de Randstad verhuisd en later ben ik in het buitenland gaan werken (Curacao, Spanje en op dit moment Singapore). Mijn terugkeer naar Nederland staat gepland in augustus 2020, waar ik dan terecht zal komen? Daar waar een nieuwe uitdaging op mij wacht. Dit kan in de randstad zijn, maar ook Groningen, Overijssel of Limburg horen tot de mogelijkheden. In mijn uitgebreide cv onderaan deze pagina kun je mijn omzwervingen en mijn ervaring nalezen.

Specialistische duizendpoot

Ik ben trainer, coach en ontwikkelaar. En soms ben ik ook nog Meester Mike, kleutermeester. Vanaf het moment dat ik in 2000 afstudeerde aan de Pabo heb ik altijd de voorkeur gehad voor de wereld van het jonge kind. Toen ik in 2007 verder ging als onderwijsadviseur in Rotterdam ben ik overgestapt naar het begeleiden van professionals die met jonge kinderen werken.
Het liefst combineer ik al deze rollen zoveel mogelijk, zodat ik de binding met de praktijk niet kwijtraak. Eens in de zoveel tijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en sta ik weer een tijd zelf voor en in de klas. Mijn hoofdwerkzaamheden bestaan echter uit het trainen en coachen van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en managers in het onderwijs en onderwijs gerelateerde instellingen.

Ontwikkelaar

Naast het trainen en coachen, ontwikkel ik ook trainingen en educatieve programma’s of materiaal. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het VVE programma Ben ik in Beeld of de training en bijbehorend educatief programma Lekker Fit voor de kinderopvang. Ook geef ik vaak vorm aan het pedagogisch beleid, meestal in samenwerking met leerkrachten of pedagogisch medewerkers. Een sprekend voorbeeld hiervan is werken met de pedagogische cirkel bij kinderopvang Saartje. Het meest recente programma waaraan ik heb meegewerkt is “Goed Beter Best” in opdracht van het ministerie van SZW.

Trainer, coach en beeldcoach (VIB)

Kijk voor meer informatie over de trainingen, workshops en coachingstrajecten op de betreffende pagina’s.

Klik hier voor mijn uitgebreide cv of kijk op mijn LinkedIn profiel.